सामान्य ज्ञान हरियाणा 2020, हरियाणा सामान्य ज्ञान प्रश्नोत्तरी pdf

सामान्य ज्ञान हरियाणा 2020, हरियाणा सामान्य ज्ञान प्रश्नोत्तरी pdf Question Answers PDF Haryana GK, Current Affairs Quiz Haryana General Knowledge PDF 2020 Questions in Hindi pdf with answer
Q. 1. Where is the historical battle ground Kala Amb situated ?
Ans- Panipat
Q. 2. Which lake is situated at Surajkund ?
Ans- Mayur Lake
Q. 3. Kingfisher tourist complex is situated at –
Ans- Ambala
Q. 4. Tiliyar Tourist complex is situated at –
Ans- Rohtak
Q. 5. Where is Mata Sheetla Devi Mandir situated ?
Ans- Gurgaon (Gurugram)
Q. 6. Which district of Haryana has the highest literacy rate ?
Ans – Gurgaon
Q. 7. Which district has the lowest literacy rate ?
Ans – Mewat
Q. 8. How many high schools were there at the time of the constitution of Haryana ?
Ans – 597
Q. 9. When was Haryana Agriculture University, Hisar set up ?
Ans – 2nd of Feb. 1970
Q. 10. In which district of Haryana was the first College was opened ?
Ans – Rohtak
Q. 11. Which famous company of Pinjore has been closed down by Haryana Govt. ?
Ans – H.M.T.
Q. 12. In which district are Honda Motorcycles manufactured ?
Ans – Manesar, District Gurgaon
Q. 13. In which district are Textile Mill and Jindal Pipe Factories situated ?
Ans – Hisar
Q. 14. Which district is famous for Hosiery Industry?
Ans – Rohtak
Q. 15. What is the total length of Sutlej-Yamuna link ?
Ans – 212 km.
Q. 16. Which spice is grown at the highest level in Haryana ?
Ans- Turmeric
Q. 17. What are called Murrah buffaloes in Haryana ?
Ans- Silver
Q. 18. Which flower is grown the most in Haryana ?
Ans- Gladiolus
Q. 19. Which district of Haryana is covered the most by Forests ?
Ans- Panchkula
Q. 20. Which district is covered the least by Forests ?
Ans- Fatehabad

सामान्य ज्ञान हरियाणा 2020, 

हरियाणा सामान्य ज्ञान प्रश्नोत्तरी pdf 

Haryana GK & Current 2020 Question Answers PDF


SHARE THIS

Author:

Etiam at libero iaculis, mollis justo non, blandit augue. Vestibulum sit amet sodales est, a lacinia ex. Suspendisse vel enim sagittis, volutpat sem eget, condimentum sem.

0 comments: